Van postzak tot ...........

Van postzak tot ...........

zondag 29 mei 2011

Postzak project nummer 19 Rolkussens

Om weer eens iets nieuws te maken had ik nog twee rolkussens liggen, waar ik nog steeds een nieuwe hoes omheen wou hebben, ik heb weer een zak opgezocht en ben aan de slag gegaan.

Ik zat wel in twijfel want die borduurmachine stond ook erg te lonken, maar ik heb mezelf kunnen bedwingen en hem (voorlopig) uit gelaten. De kussens waren vrij vlot klaar.


En Sandra van Muntstraatje had me al gewaarschuwd dat de borduurmachine erg verslavend was en dat het bij haar heel wat jaren heeft geduurd dat ze de borduurmachine een dag niet aan had gehad, toen de kussens dan ook af waren kon ik het niet laten om de borduurmachine toch maar even aan te zetten.

Ik heb plaatjes van Hello Kitty (zijn mijn nichtjes erg gek op) van internet afgehaald en heb die op stof geborduurd, ik vind dat ze voor een beginner best leuk zijn geworden en denk dat ik daar maar knikkerzakken van ga maken.
Ik ga nu op zoek naar een goede handleiding hoe ik applicaties kan maken, als het plaatje dan goed lukt kan ik hem ook nog gebruiken.

 Maar binnenkort meer hierover.

zondag 22 mei 2011

Postzak project nummer 18 Tisseu box hoes

Zoals ik al heb laten weten staat er nu een borduurmachine in de rij naast de naaimachine en een lockmachine, en daarnaast natuurlijk ook nog een laptop om de plaatjes voor de borduurmachine te maken. Hier zal ik later wat van laten zien, want dat is echt verslavend.

Maar om iets nieuws in de lijn van mijn postzakken te maken, heb ik een tissue omslag gemaakt. Terwijl ik hier mee bezig was bedacht ik me dat het wel leuk was om er ook één met allerlei woordje te borduren. Het eerste woordje ging gelijk al mis, ik dacht dat ik de tekst  naar buiten gedraaid had maar niet dus, daarom heb ik vervolgens alle woorden maar op dezelfde manier neergezet. Het was tenslotte maar een prototype.

Ik moet zeggen dit staat toch een stuk mooier dan die kartonnen doosjes.



maandag 16 mei 2011

UItbreiding in mijn hobby ruimte.

Een maandje terug heb ik een borduurmachine (een Brother bakbeest) op de kop getikt die alleen letters kon borduren, plaatjes borduren ging niet er zaten diskettes bij waar ik niets mee kon.
Maar  waar iedereen me al voor waarschuwde, bleek inderdaad waar, alleen letters op een oppervlakte van 10 x 10 ben je gauw op uit gekeken.
Dus maar weer op Marktplaats gezet, ik had mezelf wel voor genomen eerst deze verkopen dan pas een nieuwe.
Is het toeval of niet, er reageert iemand op de advertentie die hem dezelfde week nog wou komen halen, vervolgens  ga ik op internet zoeken staat er precies net een Brother (innovis 700e II) op, op nog geen 5 km afstand van hier. Dus op de dag dat de oude opgehaald word kan ik de nieuwe al weer ophalen. Na een kleine demo de Brother mee in de auto en naar huis.

Mijn schaarse uurtjes die ik nog over heb weet ik nu wel te besteden, er zit ook een programma PE-design Lite bij waar ik zelf plaatjes mee kan digitaliseren.
Binnenkort zal ik jullie laten zien welke ideeën ik al weer in mijn hoofd heb zitten.

zondag 8 mei 2011

Postzak project nummer 17 Hyves tas

De eerste Hyves tas is een feit.

Door mijn link op Hyves te zetten reageerde en oud collega van mij op mijn tassen dat ze graag een Janet tas wou.
Ze was geen echte tassen persoon maar door omstandigheden moest ze veel spullen meenemen waardoor de jaszakken gingen uitpuilen.

Door de foto’s die op mijn site stonden was voor haar de knoop direct door en mailde ze me dat ze graag een postzakken tas wou.
Omdat ze de tas cross-over ging dragen kwamen we op de posttas.

Als extra heb ik speciaal voor haar een tasje gemaakt om de echte dames spullen in te bewaren.