Van postzak tot ...........

Van postzak tot ...........

donderdag 17 mei 2012

Postzak project nummer 39 fototas

Men neme een postzak en een insert.

Een tijdje geleden had ik al een insert voor een fototas gekocht, hiermee wou ik zelf een fototas bedenken, maar dan wel één van een postzak natuurlijk.
Vorige week had ik een vrije dag, waarop het erg koud was en dus echt freubel weer.




Ik heb toen de krant erbij gepakt en ben gaan tekenen en knippen. In mijn gedachten wist ik helemaal hoe hij worden moest. Tijdens een kop koffie zat ik te twijfelen, zal ik hem eerst uit een oude lap stof maken of toch maar direct voor het echie. Ik heb voor het laatste gekozen, gelukkig heb ik nog wel een voorraadje zakken, dus mocht het fout gaan dan is het geen probleem.


Ik heb wel een zak uitgezocht waar behoorlijk veel gaten in zat, maar waar ik het patroon bij langs kon leggen. Hoe verder ik vorderde hoe blijer ik werd, want het ging helemaal goed.
Aan het eind van de middag was hij klaar, mijn eerste fototas. Ik ga er nog klittenband indoen om de insert op zijn plaats te laten zitten maar wil eerst uitproberen moet hij nu voor of achter in de tas komen, er zit namelijk nog extra ruimte in om bv de portemonnee in op te ruimen.
Ook heb ik de dag erna nog een ritsje ingezet met een vak waar ik de telefoon in kan doen.
Ik ga hem dit weekend uittesten om hem volgende week definitief af te maken door het klittenband erin te naaien.


zaterdag 12 mei 2012

Postzak project nummer 38 hogere posttas



Van iemand uit de buurt kreeg ik het verzoek om een posttas te maken, ze wou graag een iets hoger model en niet teveel zakken anders neem ik zoveel troep mee, was het argument. Zo gezegd zo gedaan en zo rolde er weer een tas mijn naaikamer uit.
Ze heeft hem inmiddels al in gebruik en is er gelukkig weer heel blij.
Geeft toch een goed gevoel om mensen blij te maken, en zo gaat er weer € 2.50 naar de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker goformontventoux.