Van postzak tot ...........

Van postzak tot ...........

donderdag 17 mei 2012

Postzak project nummer 39 fototas

Men neme een postzak en een insert.

Een tijdje geleden had ik al een insert voor een fototas gekocht, hiermee wou ik zelf een fototas bedenken, maar dan wel één van een postzak natuurlijk.
Vorige week had ik een vrije dag, waarop het erg koud was en dus echt freubel weer.
Ik heb toen de krant erbij gepakt en ben gaan tekenen en knippen. In mijn gedachten wist ik helemaal hoe hij worden moest. Tijdens een kop koffie zat ik te twijfelen, zal ik hem eerst uit een oude lap stof maken of toch maar direct voor het echie. Ik heb voor het laatste gekozen, gelukkig heb ik nog wel een voorraadje zakken, dus mocht het fout gaan dan is het geen probleem.


Ik heb wel een zak uitgezocht waar behoorlijk veel gaten in zat, maar waar ik het patroon bij langs kon leggen. Hoe verder ik vorderde hoe blijer ik werd, want het ging helemaal goed.
Aan het eind van de middag was hij klaar, mijn eerste fototas. Ik ga er nog klittenband indoen om de insert op zijn plaats te laten zitten maar wil eerst uitproberen moet hij nu voor of achter in de tas komen, er zit namelijk nog extra ruimte in om bv de portemonnee in op te ruimen.
Ook heb ik de dag erna nog een ritsje ingezet met een vak waar ik de telefoon in kan doen.
Ik ga hem dit weekend uittesten om hem volgende week definitief af te maken door het klittenband erin te naaien.


2 opmerkingen:

 1. Zo, dat heb je mooi gedaan. Leuk dat het is geworden wat je in gedachte had.

  Ik had ook allerlei plannen voor de afgelopen vrije dagen.............helaas van alles gedaan, maar niet achter de naaimachine.
  Deze week maar weer proberen.
  Mees gaat morgen op kamp (groep 8), dus heb dan mijn handen vrij om wat meer achter de machine te zitten.

  groetjes,
  Sandra

  p.so.
  Hoe ben jij eigenlijk aan je zakken gekomen? (gewoon nieuwsgierig)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw wat een gave blog!! En wat maak je geweldige tassen. Ik kwam toevallig bij jou uit omdat ik ideetjes aan het zoeken was voor mijn eigen (nog te maken) tas! Genoeg inspiratie hier zeg... Maak je de patronen ook allemaal zelf?? Ik ben snel volger geworden ;-)

  Liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen